^Powrót na góre
  
  
  
Get Adobe Flash player

 

ZAJĘCIA DODATKOWE

Tablica interaktywna

 

W trosce o rozwój procesów poznawczych u przedszkolaków wykorzystujemy w naszym przedszkolu najnowocześniejsze osiągnięcia technologii multimedialnych. Zajęcia prowadzone z wykorzystaniem tablicy multimedialnej są prowadzone raz w tygodniu przez wychowawcę w każdej grupie, a także wg potrzeb nauczycieli zgodnie z planem. Podczas tych zajęć maluchy poznają to, czego nie mogą zobaczyć w rzeczywistości; rozwiązują zagadki, rebusy, układają puzzle, rozwijają spostrzegawczość, ćwiczą pamięć, a przy tym świetnie się bawią.

 

 
 
 
 
 

Zajęcia sportowe w hali OSiR

 

Zajęcia prowadzone w ramach programu „Przedszkolaki na sportowo” dla wszystkich grup wiekowych. Podczas tych zajęć przedszkolaki zaspokajają potrzebę ruchu, rozwijają zainteresowania sportem, uczestniczą w zabawach orientacyjno – porządkowych, bieżnych, na czworakach, rzutu, skoku; grają w piłkę, wspinają się na niewielkie przeszkody; stosują się do sygnałów, a także biorą udział         w zawodach sportowych.

Dzieci przygotowywane są również do biegania poprzez mini treningi połączone z zabawą.

Zwieńczeniem całorocznych zajęć sportowych jest Spartakiada Przedszkolaka.

 

 

 

 

 

Przedszkolne eksperymenty

„Przedszkolne eksperymenty”

- zajęcia prowadzone raz w tygodniu w grupie Biedronek przez mgr M. Zwierzyńską

 

Głównym celem prowadzonych zabaw badawczych jest rozwijanie obszaru poznawczego u dzieci, pobudzanie do myślenia, stawiania wniosków, rozwijanie zainteresowania otaczającym światem, a także dobra zabawa.

Rytmika

Harmonogram zajęć z RYTMIKI na rok szkolny 2017/2018:

 

PONIEDZIAŁEK 

GODZINY

CZAS TRWANIA

Gwiazdki

12:00 – 12:30

30 min.

Żabki

12:30 – 13:00

30 min.

 

WTOREK

GODZINY

CZAS TRWANIA

Misie

10:30 – 10:45

15 min.

Motyle

10:45 – 11:00

15 min.

Kotki

11:00 – 11:20

20 min

Biedronki

11:20 – 11:40

20min.

Słoneczka

11:40 – 12:00

20 min.

Rybki

12:00 – 12:20

20 min.

Gwiazdki

12:20 – 12:35

15 min.

 

 

CZWARTEK

GODZINY

CZAS TRWANIA

Kotki

11:00 – 11:25

25  min.

Biedronki

11:25 – 11:45

20 min.

Motyle

11:45 – 12:00

15min.

Słoneczka

12:00 -12:20

20 min.

Rybki

12:20 – 12:40

20 min.

Żabki

12:40 – 12:55

15 min.

 

Odwiedziny

dziś 11

w ciągu miesiąca 229

łącznie 18354

Z naszej galerii

Odwiedza nas 13 gości oraz 0 użytkowników.

Copyright © 2015. Przedszkole Publiczne Nr1 w Janikowie